Webdesign Utrecht

Webdesign Utrecht

Ben jij op zoek naar vakwerk webdesign in Utrecht? Wij zijn gevestigd onder de rook van Utrecht, in Woerden. Makkelijk bereikbaar en parkeerplek beschikbaar.

Klanten beoordelen ons met een 4,9 / 5

Maatwerk webdesign in regio Utrecht

Vanuit ons kantoor in Woerden hebben we, in de afgelopen 4 jaar dat we actief zijn, al heel wat bedrijven in de regio Utrecht kunnen helpen met maatwerk webdesign. Het bieden van maatwerk webdesign doen we door gebruik te maken van het WordPress CMS.

Waarom WordPress voor maatwerk webdesign

In het online landschap van webdesign, hebben ontwikkelaars anno 2024 een breed scala aan tools tot hun beschikking. Van intuïtieve drag-and-drop platforms zoals Webflow, Wix, Framer en Squarespace tot de verregaande controle van ‘handcoding’ met frameworks zoals React en Angular, elke aanpak heeft zijn eigen unieke voordelen.

Rubrix werd in 2020 opgericht door Maurice en Nico, beide met een achtergrond in Business IT. Het hart van ons bedrijf werd gevormd door deze expertise. Ons doel is om het MKB te ondersteunen door middel van doelgericht development. Een effectieve website moet altijd gericht zijn op het bevorderen van de bedrijfsdoelen, of het nu gaat om het vergroten van leads, het online profileren van de organisatie, het rechtstreeks verkopen van producten of het optimaliseren van interne processen.

De essentie van ons verhaal komt hier naar voren. In een wereld waarin bedrijven voortdurend in beweging zijn, is het cruciaal dat hun online aanwezigheid kan evolueren. Daarom omarmen we WordPress als ons Content Management Systeem (CMS) voor webdesign. WordPress biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee klanten gemakkelijk nieuwe inhoud kunnen toevoegen binnen een gestructureerd ontwerp. Tegelijkertijd is het flexibel genoeg voor complexe ontwikkelingen dankzij zijn PHP-basis, waardoor we maatwerkfunctionaliteiten kunnen integreren zoals prijscalculators en offerte-aanvragen. Kortom, WordPress geeft ons de tools om unieke, schaalbare en onderhoudsvriendelijke websites te bouwen, elk op onze eigen unieke wijze.

1. Maatwerk webdesign vanaf de basis: geen externe templates of thema's

We kiezen ervoor om onze websites vanaf nul te ontwerpen, zonder gebruik te maken van externe templates of thema’s. Hoewel kant-en-klare opties verleidelijk kunnen zijn vanwege hun snelle implementatie en lagere kosten, beperken ze vaak de groei en flexibiliteit van je website. Ze bieden weinig aanpassingsmogelijkheden en kunnen problematisch zijn bij het toevoegen van extra functionaliteiten in de toekomst. Het is essentieel om vooruit te denken; hoewel je op dit moment misschien geen offerte module nodig hebt, kan dit in de toekomst wel van toegevoegde waarde zijn. Het zou zonde zijn om dan je hele website opnieuw te moeten ontwerpen. Lees verderop op deze pagina hoe wij te werk gaan.

2. Uitsluitend hoogwaardige of zelf ontwikkelde plugins

Een overvloed aan plugins op een WordPress website kan de snelheid ervan aantasten. Elke plugin voegt extra code toe, wat kan leiden tot conflicten, inefficiëntie en een verhoogde belasting van de server. Daarom is het van groot belang om enkel essentiële en hoogwaardige plugins te gebruiken, of zelfs plugins die wij speciaal hebben ontwikkeld en geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie. Zo hebben we onder andere onze eigen plugin voor het inladen van Klantenvertellen reviews. Op deze manier minimaliseren we de impact op de prestaties van de website en zorgen we voor een naadloze gebruikerservaring voor bezoekers.

Aan de slag met jouw website

Klaar om écht stappen te zetten met jouw website? Plan je kennismaking in en ontdek in 15 minuten welke kansen er voor jou liggen.

Rubrix Maurice Headshot

Hoe ontwikkelen jouw website?

1. Introductie

Wij zijn wij, maar vooral, wie ben jij? Hoe steekt je organisatie in elkaar? Wat zijn je groeiambities? Wat heb je al gedaan aan marketing, online en offline? Wat werkt wel of niet in jouw branche? En natuurlijk ook niet onbelangrijk, hebben we een klik met elkaar. Jij moet ons het vertrouwen geven, dan kunnen wij ons beste werk leveren. Zo wordt het een samenwerking van jouw expertise en onze expertise. Dat staat garant voor groei. Maar, hoe werken we daar naartoe?

2. Identiteit, ambities en gewenste klant

Samen brainstormen over jouw bedrijfsidentiteit, de ambities de je hebt en je ideale klant. Dit moet voor elke ondernemer helder zijn en is onze basis voor het ontwikkelen van een strategie. Dit klinkt misschien kolossaal, maar ook voor de lokale ondernemer in Utrecht, willen we dat strategie de basis is voor een webdesign. Jouw identiteit is namelijk wat het verschil maakt.

3. Ontwikkeling strategisch plan

Nu gaan wij onze handen echt uit de mouwen steken, voor zover we dat nog niet hadden gedaan 😉 We ontwikkelen een strategisch plan wat jouw website, zodat jouw website ook wat gaat opleveren. Dit zal misschien niet voor elke website even gecompliceerd zijn. Misschien wil jij een simpele one-pager, die enkel als visitekaartje moet dienen. Dan houden we het strategisch plan beknopt, maar werken we alsnog uit wie er op deze website gaan komen, wat ze willen vertellen en welke actie ze moeten ondernemen. Tevens leveren wij het strategische plan volledig gratis. Wij zien dit als cruciaal onderdeel van de website ontwikkelingen rekenen hier geen extra kosten voor.

4. UX/UI Design

Omdat we op in het strategische plan al de flow en structuur van de website vaststellen is het UX/UI design vooral een puzzel van alle elementen die jouw site moeten bevatten. Op basis van jouw bestaande of een nieuwe, door ons ontwikkelde, huisstijl kleuren we het design in en bepalen we een logische flow door de site. Daarna presenteren we deze aan jou en mag je onbeperkt schieten met feedback. Uit ervaring blijkt dat deze echter minimaal is, omdat we jou van a-z bij het proces betrekken.

5. Development

Nu hoor je even niks van ons, maar je kunt wel gewoon meekijken via een staging URL. Wij bouwen jouw website in WordPress, ondertussen werk jij, eventueel in samenwerking met ons, aan de content voor de website. Na de bouw, vullen we de website en knallen we hem live. Dit vieren we met champagne en taart!

6. Hosting, onderhoud en support

Een top eindproduct, verdient ook top ondersteuning. Daarom hosten we jouw website op onze eigen cloudserver, met dagelijkse back-ups, snelheidsoptimalisatie en de nodige security maatregelen. Geen zorgen dus, jouw website blijft in de lucht. Andere tekst of foto plaatsen? Gooi het over de schutting, wij fixen het. Zelf je berichten en vacatures plaatsen, wij zorgen voor een smooth login experience.

7. Online marketing (optioneel)

Aangezien we de groeistrategie toch al hebben, laten we er dan ook maar gebruik van maken. We kunnen voor jou aan de slag met technische SEO, linkbuilding en content. Uiteraard op een duurzame en consistente wijze. Dus regelmatig content publiceren die geschreven is voor de gebruiker, geen snelle black hat SEO truckjes.

8. Leadgeneratie (optioneel)

Marketing (SEO en social media) kost tijd. Of je nu autoriteit op wilt bouwen bij je doelgroep of bij Google, ze zijn nooit gelijk overtuigd. Daarom zijn er ook snellere manieren om leads te generen. Sommige noemen dit ‘growth hacking’, wij houden het liever concreet en bieden jou twee opties. 

1. Paid advertising. Door middel van online advertenties targeten we jouw doelgroep en zorgen we voor een aanlokkelijk ‘offer‘, zodat ze met jou in contact komen.

2. LinkedIn / e-mail automations. Een nog relatief nieuwe manier van leadgeneratie, maar zeer vruchtbaar. Door het aanschrijven van potentiële klanten via LinkedIn en e-mail heb je namelijk direct feedback en data. Hierop kunnen we direct sturen en onze berichtgeving verbeteren. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan voor GivEnergy, waarbij we in de eerste 60 dagen 136 gekwalificeerde leads binnenhaalden met e-mail automations en een landingspage.

9. Social media (optioneel)

Wil je ook op social media opvallen. Wij helpen je met het opstellen van een content-planning en ontwikkelen templates voor je social media posts. Door middel van brainstorms ontwikkelen we originele content.

Testimonials

Weten wat werken met Rubrix inhoudt? Lees de reviews van onze gewaardeerde klanten. Zij gingen je voor!