Gamegebruik

  • Dashboarding
  • Design
  • Development

Aanpak

Jongeren besteden steeds meer tijd aan gamen. Dat kan heel onschuldig zijn, maar de stijgende cijfers over gameverslaving liegen niet. In samenwerking met Stichting de Vluchtheuvel hebben wij een website gebouwd waarop jongeren en hun ouders informatie kunnen inwinnen over gamegebruik.

Een van de doelen van deze website is het verzamelen van gegevens over gamegebruik. Jongeren worden uitgedaagd om een test in te vullen, waarin vragen worden gesteld over hun favoriete games, maar ook over hoe veel uur zij gamen. Op basis van de ingevulde test krijgen zij aan de hand van metertjes te zien welke invloed gamen heeft op hun leven.

Het bouwen van deze website kende een aantal uitdagingen. Allereerst moet het design uitnodigend zijn voor jongeren. Hoe krijg je jongeren zo enthousiast om de test in te vullen? We hebben een speels design gemaakt, met invloeden van enkele populaire games. Naast het design is het van belang dat de test optimaal functioneert en het resultaat visueel aantrekkelijk wordt weergegeven. De data die de test verzameld hebben wij voor Stichting de Vluchtheuvel inzichtelijk gemaakt door het opzetten van dashboards.

Het resultaat mag er zijn en de test is inmiddels ingevuld door een groot aantal gebruikers.

Gamegebruik